“Het moment waarop het vuur in mij begon te laaien”

Op 17-jarige leeftijd gaf ik tijdens mijn eerste studie een presentatie met als uitgangspunt de vraag waarom er zo’n tekort aan vrouwen in de top van het bedrijfsleven was. Vol goede energie was ik klaar om van start te gaan. Met voor me een collegezaal vol jongens, rekende ik op commentaar van mijn mannelijke klasgenoten, wat een misplaatst vooroordeel bleek te zijn. Het waren namelijk niet de jongens die er fel tegenin gingen. Het was de vrouwelijke docent. In de ogen van deze vrouwelijk docent waren vrouwen niet gemaakt om de top van het bedrijfsleven te beklimmen. Volgens haar bestonden vrouwen om steun te bieden aan hun mannelijke en het gezin draaiende te houden. Dat was het moment waarop het vuur in mij begon te laaien.

Tijdens het volbrengen van de Master Culture, Organization & Management deed ik onderzoek naar genderongelijkheid in de top van het bedrijfsleven door de ogen van Nederlandse topvrouwen. Middels diepte-interviews in combinatie met wetenschappelijke literatuur heb ik onderzocht hoe topvrouwen in Nederland, genderongelijkeid in de top van organisaties ervaren.

Naar aanleiding van bovenstaand onderzoek schreef ik meerdere artikelen en geef ik inspiratie-sessies binnen verscheidene organisaties met als doel bewustzijn te creëren. Met deze initiatieven hoop ik bij te dragen aan een toekomst waarin diversiteit & inclusie eerder regel zijn dan uitzondering.

Benieuwd naar de eerste resultaten uit mijn onderzoek? Luister nu naar de podcast Female Boss waarbij ik te gast was.