Publications

Op deze pagina vind je een overzicht van recentelijk gepubliceerde artikelen waarin mijn onderzoek een rol heeft gespeeld. Houd deze pagina in de gaten voor updates.

Het Financieele Dagblad

Uit mijn onderzoek over genderongelijkheid in de top van Nederlandse organisaties – waarvoor ik ruim 20 topvrouwen interviewde – kwamen vier hoofdthema’s naar voren. Voor het Het Financieele Dagblad mocht ik één van deze thema’s uitlichten.

MT/Sprout

Afgelopen januari werd ik geïnterviewd door MT/Sprout over mijn onderzoek naar genderongelijkheid in de top van het bedrijfsleven. Hoe beleven Nederlandse topvrouwen dit?

“Het veranderen van de algemene sociale situatie voor vrouwen binnen organisaties, ligt ten grondslag aan het belang van een vrouwenquotum.”

Feminer

Mijn nieuwste artikel voor het prachtige netwerk van Feminer. Een netwerk die rolmodellen van vandaag verbindt met de rolmodellen van de toekomst, handvatten bieden aan jonge ambitieuze vrouwen.

evajinek.nl

Voor Eva Jinek mocht ik mijn verhaal doen. Trots op deze kans en blij met het eindresultaat geschreven door Nina van Rijn.

“Door kinderopvang goedkoper te maken en sociale patronen te doorbreken, wordt de weg vrij gemaakt voor vrouwen om carrière te maken.”

Het Parool

Van Het Parool kreeg ik de kans mijn opinie te delen naar aanleiding van mijn onderzoek. Hier kwam het artikel ‘Mannen, ervaar ongelijkheid door eens in de schoenen van een vrouw te staan’ uit voort.

“Gelukkig zie ik wel licht aan het eind van de tunnel. Verandering for the better kost nu eenmaal tijd, energie en moeite.”

Trouw

Historisch moment voor gelijkheid! Woensdag 15 december kreeg ik een telefoontje; of ik wilde reageren op het gepresenteerde regeerakkoord. In het regeerakkoord staat dat kinderopvang nagenoeg gratis zal worden voor werkende ouders en dit is waar ik voor pleit in m’n artikelen.

In Trouw lees je waarom ik gratis kinderopvang belangrijk vind met oog op het bereiken van gendergelijkheid in het bedrijfsleven. Gratis kinderopvang alleen, gaat het probleem van ongelijkheid niet oplossen, maar te dure kinderopvang houdt ongelijkheid zeker wel in stand.

Het Parool

In het bedrijfsleven wordt nog steeds veel genderongelijkheid ervaren. Een vrouwenquotum zou dat deels kunnen verhelpen, maar komt zeker niet zonder haken en ogen schrijft. Toch is het misschien de enige oplossing.

Lees in Het Parool van 3 januari mijn betoog omtrent het controversiële onderwerp, het vrouwenquotum.

Dit artikel deed stof opwaaien waarop ik verschillende reacties kreeg. In dit artikel lees je mijn reactie op de ontvangen berichten.

Logistiek.nl

Na gesproken te mogen hebben op de Logistiek Top 100 awards georganiseerd door Logistiek.nl, ben ik gevraagd om maandelijks een gastblog te schrijven voor hen.

Hier vind je mijn bijdragen tot nu toe.

Columns – MT/Sprout

Op 23 februari 2022 heb ik mijn debuut als columnist gemaakt bij MT/Sprout. Sindsdien schrijf ik maandelijks over mijn onderzoek enerzijds en over mijn kijk op de actualiteit met betrekking tot diversiteit & inclusie anderzijds.

Lees hier mijn columns.

Het Parool

Op 8 maart was het Internationale Vrouwendag. In Nederland staat Internationale Vrouwendag tegenwoordig primair in het teken van de gelijke kansen op de werkvloer. Veel bedrijven besteden aandacht aan Internationale Vrouwendag. Van panels, tot artikelen en lezingen. Ik word daar blij van: het toont aan dat een aanzienlijk deel van de mensen het erover eens lijkt dat genderongelijkheid een hardnekkig probleem is.

Wat doen we vandaag, morgen en volgende maand tegen genderongelijkheid? Mijn visie hierop lees je in Het Parool

Het Parool – culturele diversiteit

Sinds een aantal jaar jaar houd ik me bezig met diversiteit en inclusie binnen het bedrijfsleven. Met name toegespitst op gender en de algemene wetenschap achter d&i. Hoewel ik tracht voor alle vrouwen te spreken met betrekking tot hun emancipatie, ben ik me er van bewust dat de startpositie niet voor elke vrouw in Nederland gelijk is.

Voor het eerst schrijf ik over culturele diversiteit en de zoektocht naar de rol van een witte vrouw in de bevordering van culturele diversiteit & inclusie binnen organisaties. Lees het opinie-artikel hier.